Olanda interzice partial voalul islamic, in locurile publice

Cabinetul Olandez a aprobat o interdicție de purtarea a voalurilor islamice, care acoperă fața, în locuri publice, cum ar fi școlile și spitalele, precum și în transportul in comun, conform unei declarații publicate ieri de guvern.

“Voalurile care acopera fata nu vor fi acceptate în institutiile din educație și sănătate, in clădiri guvernamentale și in transportul in comun”, se arată în declarație.

Documentul explică decizia, prin garantarea sigurantei cetatenilor. Cei care încălcate interdicția ar putea fi amendati cu pana la 405 euro.

Cu toate acestea, guvernul a retras un proiect de lege anterior, care interzicea purtarea voalurilor islamice pe stradă, adoptat de ultimul guvern al Primului Ministru Mark Rutte.

Între 100 și 500 de femei din țară poarta vălul care le acoperă fața, majoritatea facand asta doar ocazional, conform Dutch Broadcast Foundation NOS.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.