Tarnosirea catedralei ortodoxe Sfanta Sofia, in capitala Statelor Unite ale Americii (foto)

Catedrala grec-Ortodoxă Sfanta Sofia din capitala SUA a fost sfințită in aceasta duminică, 10 mai 2015, in cadrul unei slujbe prezidate de IPS Arhiepiscop Demetrios al Americii, in prezenta a peste 1000 de oameni.

Slujba de sfintire a început în dimineața zilei, cu Utrenia, cu o procesiune cu sfintele moaște, de trei ori, în jurul bisericii. Sfintele moaste apartineau Sfintei Mucenite Varvara, Sfantului Mare Mucenic si Doctor fara de arginti Pantelimon, si ale Sfantului Mucenic Chiric. Acestea au fost asezate, in cadrul Slujbei Sfintirii, in Sfanta Masa a Altarului.

Conform informatiilor primite din zona, a urmat Prima Sfânta Liturghie oficiata în aceasta biserica, sub conducerea Arhiepiscopului Demetrios. Preasfințitul Episcop Andonios de Phasiane, Cancelar al Arhiepiscopiei Grec-Ortodoxe a slujit alaturi de acesta, cu participarea altor 8 preoți și 9 diaconi.

In predica sa, Arhiepiscopul Demetrios a apreciat comunitatea Sfanta Sofia, pentru mărturisirea sa ferma creștin-ortodoxă în capitala națiunii timp de peste un secol.

De asemenea, IPS le-a cerut credinciosilor sa se roage pentru Cipru, pentru unitate si reînnoire, după mai mult de 40 de ani de ocupație. În cele din urmă, Arhiepiscopul Demetrios a transmis binecuvântările sale patriarhale, un mesaj de dragoste și cele mai bune urări Sanctitatii Sale Patriarhul Ecumenic Bartolomeu.

Manifestarile legate de Sfintirea Bisericii Sfanta Sofia au început, de fapt, sâmbătă 9 mai 2015, cand IPS Arhiepiscop Demetrios s-a întâlnit cu grupuri de copii din comunitate, în lacasul ortodox ce urma sa fie sfintit și la clasele lor, în apropierea Frosene Education Center. El s-a aratat preocupat de diversele lor activități și despre numeroasele programe înfloritoare din parohie. Ulterior, după-amiaza, Arhiepiscopul Demetrios al Americii si Episcopul Andonios de Phasiane au oficiat o slujba de pregătire a Sfintelor Moaște și Vecernia.

Un album foto cu mai multe amanunte, puteti gasi dand click AICI! [https://www.flickr.com/photos/orthodoxnews/sets/72157652230652158/]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.