publicat în: Arhivă

Statul Islamic antreneaza femei-combatanti in Manastirea Sfantul Simeon Stalpnicul

Rebelii grupului terorist “Statul Islamic” continuă să duca războiul împotriva moștenirii creștine seculare a Siriei: de data aceasta, ruinele celei mai vechi manastiri din lume au fost profanate.

Un clip publicat recent de “Statul Islamic” arată scene de instructie, in care aproximativ 45 de femei primesc “arta masculina” a războiului.

Îmbrăcate în hijaburi și niqab-uri, femeile și fetele au demonstrat in fata camerelor de filmat o utilizare profesionista a armelor. Strigând formula Allahu Akbar, acestea se indreaptau spre vechea Mănăstire a Sfantului Simeon Stalpnicul, care a fost foarte deteriorata pe parcursul anului trecut, de catre rebeli.

Sosind la mănăstirea istorica, femeile sunt aliniate, ascultand cuvântul comandantului lor, care lanseaza amenintari împotriva regimului lui Bashar al-Assad.

Mănăstirea aleasa ca tabara de instructie pentru teroriști, Manastirea Sfantul Simeon, este construita în anul 490, pe locul luptelor ascetice ale marelui sfânt. Construcția a început la initiativa Sfantului Daniil Stâlpnicul, sub împăratul Zeno (474-491), și a durat până în 490.

În 2011, mănăstirea a fost introdusa pe Lista Patrimoniului Mondial al UNESCO.