Au atacat biserica, dar zanganitul armelor grele i-a dat de gol

Biserica Catolică din Congo spune ca evenimentele recente, in care mai multi oameni înarmați au atacat o biserica din Kivu de Sud, este un semn că Biserica din Bukavu, inca, reprezinta o țintă pentru bandele criminale.

În noaptea de 1 martie 2015, la primele ore ale dimineții, Parohia Mater Dei din Bukavu a fost atacata de barbati înarmați. În mod ironic și din fericire, zanganitul armelor grele si sunetul clopotului parohiei au alertat populația locala, care s-a grabit sa-si salveze biserica. Intervenția acesteia i-a împiedicat pe bandiți să continue atacul asupra sediului bisericii.

Cauza principala a unor astfel de atacuri, repetate in zona, este lipsa de interventie a autorităților locale, conform RV Francese Africa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.