Slujba pan-ortodoxa, in Catedrala Ortodoxa din Bruxelles

Duminica trecuta, creștinii ortodocși din Belgia au serbat, împreună, în Catedrala Ortodoxă a Sfinților Arhangheli, din Bruxelles, Triumful Ortodoxiei, când Biserica a comemorat victoria asupra iconoclasmului si a altor erezii.

Sfânta Liturghie a fost prezidată de Mitropolitul Athenagoras de Belgia (Patriarhia Ecumenică de Constantinopol), alaturi de Arhiepiscopul Simon de Bruxelles și de Belgia (Patriarhia Moscovei) și Episcopul Dositei de Belgia și Țările de Jos (Patriarhia Georgiei), de 17 preoți și 6 diaconi ai Bisericilor din Constantinopol, Rusia, Serbia, România, Bulgaria și Georgia.

Au fost prezenti ambasadori și alti diplomați din țările cu tradiție ortodoxă.

Slujba a fost oficiata în limbile greacă, slavonă, franceză, olandeză, română și georgiană, cu participarea unui cor mixt (român și georgian).

A avut loc o procesiune cu mai multe icoane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.