Act provocator, comis in fata Moscheii din Blagoevgrad, in Bulgaria

Un act provocator a fost comis în fața Moscheii din Blagoevgrad, Bulgaria, ieri, înainte de festivitățile de Eliberare a Bulgariei de sub Imperiul Otoman.

Mai multe picioare de porc și două inimi de animal au fost aruncate chiar la poarta moscheii din orașul bulgar de sud-vest.

Actul de vandalism are loc la numai o săptămână după ce mai multe insemne și texte rasiste au fost pictate pe zidurile Oficiului Muftiului Delchev Gotse.

Cu un an inainte, o cruce creștina a fost asezata pe clădire, iar peretii au fost pictati cu inscrisuri împotriva fostului lider al Miscarii Drepturilor și Libertăților (DPS), Ahmet Dogan. Partidul este cunoscut pentru faptul ca are in majoritate membri musulmani, dar a atras tot mai multi creștini, in urma acuzatiilor ca ar fi fost format ilegal, pe baze etnice și religioase.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.