Vergina: Noi descoperiri arheologice in nordul Greciei

Cateva figurine din lut și alte obiecte importante au fost descoperite de arheologi în cartierul Tsakiridis, în centrul orașului antic Vergina, în nordul Greciei. Artefactele au fost prezentate în cadrul Conferinței Arheologice desfasurate pe marginea sapaturilor din 2014, din Macedonia și Tracia, la Universitatea Aristotel din Salonic.

Conform Greeek Reporter, care citeaza declarația echipei arheologice, săpăturile din sectorul Tsakiridis au inceput in 2005-2006 si, de atunci, s-au defasurat pe perioade mici de timp, cu mijloace financiare reduse.

21 de morminte au fost găsite în necropola, dintre care șase nu fusesera jefuite. Una dintre descoperirile cele mai impresionante din necropola, a fost o frumoasa oglindă, gasita în mormântul unei tinere (secolul al 4-lea înainte de Hristos).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.