Statul Islamic a ucis 15 dintre ostaticii crestini

Statul Islamic (ISIS) a ucis 15 dintre creștinii pe care ii luase ostatici în nord-estul Siriei la începutul acestei săptămâni.

Vestea a fost dată de Arhimandritul Emanuel Youkhana (foto), ieri, pentru oragnizatia “Biserica aflata la nevoie”.

“Multi dintre ei”, a spus el, “si-au apărat satele lor și familiile. O femeie a fost decapitata în satul Tel Hormidz și doi bărbați au fost împușcați mortal. Nu există nicio informație, în acest moment, privind modul in care ceilalti 12 au fost ucisi. Youkhana a adăugat că numărul celor despre care se stie ca au fost luati ostatici a crescut până la aproximativ 350.

Alte 51 de familii, “cu aproximativ cinci membri fiecare”, au fost rapite, a declarat Youkhana, în Tel Shamiram, dar nu se cunoaște unde sunt ținuți oamenii. “Probabil, au fost dusi in regiunea controlata de ISIS, a Muntelui Abdul Aziz”, a spus Youkhana.

O sursă a declarat că o execuție în masă ar fi fost planificata pentru ziua de astazi, în moscheea din Bab Alfaraj, un sat sunnit din zona. Nu a existat nicio alta confirmare a informatiei.

“Sunt 800 de familii strămutate din Hasaka și 175 din Qamishli”, a incheiat Youkhana, citat de agentia Ansa.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.