PS Parinte Episcop Vincentiu | Ultima parte a Canonului cel Mare, in Catedrala (foto)

Ieri seara, in cea de-a patra zi a Canonului Sfântului Andrei Criteanul, Preasfinţitul Părinte Episcop Vincenţiu a slujit la Catedrala „Înălțarea Domnului” din Slobozia.

Răspunsurile liturgice au fost oferite de Corul Seminarului „Sfântul Ioan Gură de Aur” din Slobozia.

Preasfinţia Sa a vorbit credincioşilor despre îndemnul pe care Sfântul Andrei, Arhiepiscopul Cretei, ni-l prezintă prin acest imn al pocăinţei, în călătoria spirituală a Sfântului și Marelui Post. De asemenea, Întâistătătorul Eparhiei a pus accent, în predica Sa, pe viaţa sfântului și pe viața plină de jertfă a sfintei Maria Egipteanca – modele de urmat, pentru fiecare credincios.

Canonul Sfântului Andrei Criteanul se citeşte pe fragmente în prima săptămână a Postului Mare, în primele patru zile şi în întregime in miercurea celei de-a cincea săptămâni a Postului Sfintelor Paşti, ne informeaza Arhid. Nicusor Silviu Dascalu, reprezentant media al Episcopiei.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.