Comunicatul Ministerului Elen al Afacerilor Externe, privind atacul indreptat asupra Scolii patriarhale din Sion

“Ministerul Afacerilor Externe condamnă cu fermitate atacul criminal indreptat împotriva cladirii care aparține Patriarhiei Ortodoxe din Ierusalim și care este utilizata pentru educarea studenților Școlii patriarhale din Sion (Seminarul ortodox din ierusalim – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Acesta este un act de fanatism și de intoleranță, care reprezinta o lovitură data unui Ierusalim care se vrea multicultural și multi-religios.

Printr-un ordin al Ministerului Afacerilor Externe, Nikos Kotzias, Consulul General al Greciei în Ierusalim, urmărește îndeaproape situația, a luat toate măsurile necesare și s-a deplasat la locul atacului, insotindu-l pe Patriarhul Ierusalimului și al Întregii Palestine, Theophilos III.

Ne exprimăm încrederea că autoritățile israeliene competente vor întreprinde toate acțiunile necesare pentru protejarea Patriarhiei Ierusalimului și identificarea, arestarea și pedepsirea făptașilor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.