Biserica Ortodoxa Rusa: Opriti imediat teroarea si garantati siguranta populatiei crestine!

Despre evenimentele tragice actuale de pe teritoriul crestinilor asirieni din nord-estul Siriei

Declarația Serviciului de Comunicare al Departamentului de Relații Externe Bisericesti al Patriarhiei Moscovei (foto: Mitropolitul Ilarion – presedintele Departamentului)

“Biserica Ortodoxă Rusă isi ridica din nou vocea, ca urmare a tragicelor evenimente care au loc astazi pe teritoriile populate de creștinii asirieni, in nord-estul Siriei.

În octombrie 2014, trei crestini din satul asirian Tel Tamer au fost răpiți de extremiști (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Luptătorii organizației teroriste numite “Statul Islamic” au pornit, pe 23 februarie, o ofensivă armată împotriva satelor creștine de pe malurile râului Khabur (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Invadand orașele, extremiștii s-au angajat în atacuri de mare cruzime asupra creștinilor. Rebelii au răpit peste o sută de asirieni, au incendiat cel puțin patru biserici, în diferite sate (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Potrivit informațiilor pe care le avem, ostaticii au fost dusi în Munții Abdul Aziz. Mai mult de 500 de familii creștine au fugit în orasele Hassakeh și Qamishli din apropiere (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Refugiații nu au timp sa-si ia cu ei nici macar strictul necesar.

Creștinii sunt populatia cea mai vulnerabila in fata amenintarii extremismului. Grupurile rebele si-au stabilit obiectivul de a eradica complet Creștinismul din teritoriile pe care le controlează, utilizând în acest scop teroarea, execuțiile, cruzimea, rapirile, profanarea altarelor și distrugerea de biserici. Sub masca sloganurilor islamice, se străduiesc să elimine complet prezența creștină în regiune. Consecințele acestui dezastru vor fi iremediabile.

Biserica Ortodoxă Rusă condamnă cu fermitate actele barbare de violență împotriva creștinilor. Vom continua să-i îndemnam pe toți liderii politici ai lumii și organizațiile internaționale să-i apere pe creștinii persecutați. Opriti imediat teroarea și garantati siguranța populației creștine care trăiește pe taramurile biblice ale Orientului Mijlociu de aproape două milenii, și a altor minorități etnice și religioase.

Ne exprimam solidaritatea cu surorile si frații nostri în Hristos si sperăm că comunitatea internațională isi va indrepta, în cele din urmă, atentia asupra acestor infamii și va lua masuri imediate in apărarea creștinilor persecutați”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.