STIRI | O noua biserica ortodoxa va fi construita in Emiratele Arabe Unite

Construirea unei biserici ortodoxe în Mussafah (Abu Dhabi) va fi finalizată în anul următor, aceasta fiind destinata credincioșilor care trăiesc în regiune.

700 de familii ortodoxe locuiesc, conform datelor oficiale, în Abu Dhabi, dar mai exista alte peste 300 de familii care nu au fost înregistrate.

Biserica Ortodoxă “Sfantul Nicolae”, care este folosita de comunitate, din Mussafah, este foarte mica și poate găzdui doar cel mult 300 de persoane. Biserica actuală a fost construită în 1975 și ii primeste in ea credincioși de șapte naționalități arabe, incluzand palestinieni, sirieni și libanezi. Există, de asemenea, români, ruși, ucraineni, sârbi și georgieni.

Noua biserică, ce va avea hramul Sfantul Ilie, va putea găzdui 1.250 de credincioși. Constructia a inceput in luna mai si va fi finalizata în 18 luni. Părintele Stefan Neaimeh, care face cate o excursie in fiecare an in Grecia, a început să aduca in Abu Dhabi obiecte de cult, pentru dotarea bisericii.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.