Pr. Dr. Albert Rauch, inmormantat in Etterzhausen – Germania

Dioceza catolica de Regensburg este indoliata. Maine, in Etterzhausen, Germania, va avea loc inmormantarea Pr. Dr. Albert Rauch, decedat in ziua de 10 ianuarie 2015 (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). Etterzhausen este locul in care acesta a slujit comunitatea locală, incepand din anul 1972. Dr. Albert Rauch a decedat la varsta de 82 de ani, in cel de-al 57-lea an de preotie.

Maine, 21 ianuarie 2015, la ora 13.00, in Marea Catedrala din Regensburg va fi oficiata o slujba la care vor fi prezenti numerosi clerici, atat din Biserica Catolica, cat si din Biserica Ortodoxa, sositi din intreaga lume.

La ora locala 15.30, va avea loc inmormantarea, in cimitirul din Etterzhausen.

Iubirea fata de Ortodoxie l-a marcat pe Dr. Albert o viață. Totul a inceput cu studiile postuniversitare din Roma si a continuat cu numerosii ani petrecuti in calitate de consultant al Comisiei Ecumenice a Conferinței Episcopale Germane pentru Bisericile din Orient (1966-2001), ajungand sa fie întemeietorul şi directorul „Institutului pentru Bisericile Orientale“ din Regensburg, odata cu anul 1968. Aceasta dragoste avea sa marcheze intreaga sa viata sacerdotală.

In galeria media a articolului de fata, puteti vedea un scurt documentar video, de prezentare a Diocezei catolice de Regensburg.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.