STIRI | Primul Ministru sarb si Patriarhul Irinej, despre Kosovo si renasterea Serbiei

Primul-Ministru sârb, Aleksandar Vucic, s-a întâlnit ieri cu Patriarhul Irinej (foto) al Bisericii Ortodoxe Sârbe (SPC) și l-a informat cu privire la vizita sa recentă în Kosovo-Metohija, informeaza Tanjug.

Vucic a declarat că poziția Serbiei nu este ușoara și trebuie sa se acționeze cu înțelepciune, responsabilitate și unitate.

Aceasta este abordarea de care avem nevoie, pentru a rezolva toate problemele țării noastre, a declarat Premierul, adaugand, ca dialogul cu Biserica Ortodoxă Sârbă este o parte importantă a acestei abordări.

Vucic i-a mulțumit Patriarhului Irineu, pentru activitatea sa continuă pentru unitatea poporului sârb.

Patriarhul Irinej a lăudat eforturile guvernului sârb pentru revigorarea țării, exprimandu-si dorinta ca intalnirile intre reprezentantii Bisericii si oficialii de stat sa fie cat mai dese.

Intalnirea a avut loc la Patriarhie, la aceasta participand si Ministrul Justiției, Nikola Selakovic, Episcopul Teodosije de Raska-Prizren și Episcopul de Toplica, Arsenie.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.