Wednesday 21 january 2015

STIRI | Statul Islamic ameninta Japonia, cu executarea a doi ostatici japonezi

Japonia a condamnat o amenințare a asa-zisului Stat Islamic, privind executarea a doi ostatici japonezi. Într-un videoclip, gruparea solicita o răscumpărare pentru viața lor. Ca răspuns, Japonia a subliniat natura non-militara a asistenței sale în regiune.

Conform Radio Vatican, Primul-Ministru japonez Shinzo Abe (foto) a declarat că amenințarea cu executarea celor doi bărbați este “de neiertat”. El a adăugat ca bani oferiti de Japonia, in regiune, au menirea sa ii ajute pe refugiați și sa ajute la construirea infrastructurii.

Zece ostatici japonezi au murit în Algeria, in urma cu doi ani, iar unii analiști spun ca actuala amenintare vine într-un moment dificil pentru guvern: se încearcă relaxarea unei actiuni a guvernului, privind implicarea trupelor proprii în conflict. Opinia publică se opune manevrei.

Cei doi ostatici sunt un jurnalist și un angajat in securitate.

În răspunsul său, Ministerul de Externe al Japoniei a declarat: Japonia “nu va ceda în fața terorismului”, și va continua să ajute in eforturile internaționale de combatere a terorismului, informeaza Radio Vatican.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.