STIRI Ucraina | Boboteaza in mijlocul bombelor: “Sa nu incetam sa mai fim oameni!”

Arhiepiscopul de Gorlovka și Slaviansk, Mitrofan, din Biserica Ortodoxă Ucraineană, a declarat, in aceste zile: “Noi nu trebuie să încetam să fim oameni”.

La sărbătoarea Botezului Domnului, Arhiepiscopul de Gorlovka și Slaviansk, Mitrofan, a oficiat Sfanta Liturghie în cripta Catedralei Bobotezului Domnului, dedicată Sfinților noi mucenici și mărturisitori ai Rusiei.

Principala biserica a orașului a reusit sa sărbătoreasca această zi. Deși, cu o zi înainte, orașul Gorlovka fusese expus unui foc masiv al artileriei, mulți locuitori din oraș au venit, insa, să se roage la Catedrala, cu ocazia sarbatorii. Printre acestia, s-a numarat chiar si corul de copii al scolii duminicale a Catedralei, care a cântat în timpul slujbei.

După Liturghie, Arhiepiscopul Mitrofan a sfintit apa, în capela Buna Vestire, situata in curtea catedralei. La sfârșitul slujbei, Arhiepiscopul a declarat: “În această zi, fiind în contact direct cu Harul lui Dumnezeu, rugați-vă ca, mai presus de toate și în ciuda tuturor circumstanțelor externe posibile, sa nu renunțam la moralitate, sa nu renuntam sa mai fim oameni, să nu ajungem sa credem ca războiul înseamnă ca orice este posibil, că nu mai există conștiință, dreptate, porunci, relații umane, tot ceea ce ne face sa fim oameni. Nu pote fi puternic, decat omul care se bazează pe legea morală și spirituală, pe îndeplinirea Poruncilor lui Dumnezeu – omul care Il pune pe Dumnezeu și dreptatea deasupra intregii sale vieti. Și, aceasta este victoria principala din viață, sa rămânem credincioși ai lui Dumnezeu, chiar și în condițiile în care noi toți ne găsim astăzi”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.