Charlie Hebdo | Biserica Ortodoxa Rusa, solidara cu protestul musulmanilor din Groznii

Biserica Rusă consideră ca mitingul recent, în semn de protest față de “insultarea sentimentelor religioase ale oamenilor”, care a avut loc la Groznîi – Cecenia, este important, creștinii ortodocși luand parte, de asemenea, la el.

“Să nu uităm că rusii din Caucazul de Nord au devenit o țintă a extremiștilor religioși și a teroriștilor, mai des decat oamenii aflati in alte regiuni din Rusia și din lume, iar pentru acest motiv, este important să se audă ca oamenii au iesit in stradă, in Grozny”, a declarat Vladimir Legoyda (foto), șeful Departamentului de Informare Sinodal al Bisericii Ortodoxe Ruse.

Potrivit rapoartelor anterioare, peste 1 milion de oameni a participat, luni, in Groznai, la un miting de protest împotriva celor care publica desene si caricaturi la adresa lui Mahomed.

Un protest similar a avut loc în Ingușeția, sâmbătă. La el au participat aproximativ 15.000 de oameni.

Legoyda a spus ca, printre participantii la miting, s-au aflat si mai multi arhiepiscopi și preoți ortodocși, “care au arătat astfel respectul profund pentru demnitatea musulmanilor, care este amenințată de libertatea de exprimare, ridicata la grad absolut”.

“Sunt convins că nu numai un credincios, dar si o persoană crescută în cultura tradițională europeană, nu va putea râde de lucruri care sunt sfinte pentru aproapele său. Ceea ce se numește pace religioasă, atât în Rusia, cât și în afara acestuia, s-a bazat întotdeauna pe această temelie”, a spus Legoyda.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.