publicat în: Arhivă

STIRI | Califatul Islamic, mai periculos decat al Treilea Razboi Mondial

Muftiul Suprem al Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun, a vorbit despre pericolul infiintarii unui “califat”, așa cum urmareste “Statul Islamic”.

“Chemarea la infiintarea unui Stat Islamic este cu mult mai periculoasa decat dezlănțuirea unui al Treilea Război Mondial”, a declarat muftiul, la o conferința de presă, in Moscova.

El a subliniat că “religia reprezinta suma relațiilor dintre Dumnezeu și o persoană”, și nu are nimic în comun cu vreun regim politic.

“Când sunt intrebat ce va fi cu Califatul Islamic”, eu întreb, “Ce este el?”. Eu întreb, care dintre profeți a poruncit infiintarea acestuia?”, a remarcat liderul islamic.

Potrivit acestuia, “cei care încearcă să impună o credință, vor fi zdrobiti”.

De asemenea, el a avertizat musulmanii ruși de inițiative similare. “Vreau să ii avertizez pe musulmanii din Rusia: fiti atenti, atunci când cineva va vorbeste despre înființarea unui stat musulman. Distrugerea pe care o vedeți acum în Siria, demonstreaza care este pericolul acestor cuvinte”, a spus Hassoun.

Vorbind despre Siria, muftiul a subliniat faptul că țara se luptă în sferele economice, politice și culturale și “duce o lupta a adevarului împotriva minciunii, o lupta a dreptatii, împotriva nedreptății”.

Potrivit acestuia, 83 de țări luptă împotriva Siriei, astăzi, iar doar Marea Britanie cheltuiește 8,3 milioane lire sterline pentru bombardarea teritoriului sirian.