STIRI | Califatul Islamic, mai periculos decat al Treilea Razboi Mondial

Muftiul Suprem al Siriei, Ahmad Badreddin Hassoun, a vorbit despre pericolul infiintarii unui “califat”, așa cum urmareste “Statul Islamic”.

“Chemarea la infiintarea unui Stat Islamic este cu mult mai periculoasa decat dezlănțuirea unui al Treilea Război Mondial”, a declarat muftiul, la o conferința de presă, in Moscova.

El a subliniat că “religia reprezinta suma relațiilor dintre Dumnezeu și o persoană”, și nu are nimic în comun cu vreun regim politic.

“Când sunt intrebat ce va fi cu Califatul Islamic”, eu întreb, “Ce este el?”. Eu întreb, care dintre profeți a poruncit infiintarea acestuia?”, a remarcat liderul islamic.

Potrivit acestuia, “cei care încearcă să impună o credință, vor fi zdrobiti”.

De asemenea, el a avertizat musulmanii ruși de inițiative similare. “Vreau să ii avertizez pe musulmanii din Rusia: fiti atenti, atunci când cineva va vorbeste despre înființarea unui stat musulman. Distrugerea pe care o vedeți acum în Siria, demonstreaza care este pericolul acestor cuvinte”, a spus Hassoun.

Vorbind despre Siria, muftiul a subliniat faptul că țara se luptă în sferele economice, politice și culturale și “duce o lupta a adevarului împotriva minciunii, o lupta a dreptatii, împotriva nedreptății”.

Potrivit acestuia, 83 de țări luptă împotriva Siriei, astăzi, iar doar Marea Britanie cheltuiește 8,3 milioane lire sterline pentru bombardarea teritoriului sirian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.