STIRI Halloween | Cum s-a serbat adevaratul Halloween in Quebec? Cu o costumatie adecvata-

Quebec-ul a serbat adevaratul Halloween si a purtat o costumatie adecvata…

Pentru a experimenta adevaratul Halloween, care provine din “All Hallows Eve”, în ajunul Sarbatorii Tuturor Sfinților (calendarul catolic), Biserica Catolică din Quebec (Canada), i-a invitat pe toți cei doritori, să participe la Privegherea Tuturor Sfinților, aseara, între orele 18-21, la Biserica locala Sfantul Matei.

Unul dintre organizatorii evenimentului isi exprimase, amterior, speranta ca multe familii care sarbatoresc Halloween-ul vor participa la priveghere: “Halloween vine de la termenul englezesc ‘All Hallows Eve’, care înseamnă “Privegherea tuturor Sfinților”.

“Familiile sunt invitate să se îmbrace special pentru aceasta sarbatoare. De ce sa nu profitam de oportunitatea de a imagina un sfânt? Costumele care evoca violența trebuie evitate in această seară. Toată lumea va avea, astfel, posibilitatea sa afle mai multe despre sfinți, în timp ce va primi o mulțime de bomboane și de alte cadouri”, se arata intr-un comunicat al organizatorilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.