STIRI Egipt | Astazi, o noua incercare pentru guvern: manifestatii pro-Sharia

Astazi, in Egipt, islamiștii și o coaliție pro-Morsi se pregătesc să iasa în stradă, cerând națiunii ca “identitatea islamică si sharia” sa fie restaurate.

Cu Coranul în mână, ei vor protesta împotriva guvernului Președintele Abdel Fattah Al-Sisi.

Forte de securitate erau deja desfasurate la primele ore ale diminetii, iar ministrul de interne a avertizat că nu-i va “tolera pe cei care vor pune în pericol instituțiile de stat. Orice încercare de violență, va fi intampinata cu gloante reale”, informeaza Ansa.

Media egipteana a citat si ea serviciile secrete, spunand ca protestatarii “vor arbora steagul Statului Islamic” și că vor fi inarmati cu “pistoale, grenade și cocktail-uri Molotov, pentru a ataca poliția”, în încercarea de a ocupa simbolicele piete Tahrir și Rabaa, unde, în vara anului 2013, susținătorii Președintelui demis al Frăției Musulmane, Mohamed Morsi, au fost in mod violent dispersati.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.