publicat în: Arhivă

STIRI Ucraina | Preotii din orasul Yasinovataia (Donbass) cer ajutor (video)

Preoții din orașul Yasinovataia, sfâșiat de război, au solicitat ajutor, in numele populației locale. Intr-un mesaj scris, semnat de Protopopul Vitalii Bakun, se arata:

“Dragă parinti, frați și surori,

Ne aflam in apropierea frontului, în orașul Yasinovataia, din Districtul Donetsk. O treime din oraș a fost distrusa, în timp ce focurile de la granița orașului continuă să provoace noi distrugeri și victime omenesti.

Pensiile nu s-au plătit de patru luni de zile, și doar un mic procentaj din populație mai primește salariu.

Ajutoarele umanitare, care sunt oferite doar o singura dată și doar persoanelor cu varste de peste 65 de ani, nu ajung decat pentru câteva zile.

Gratie ajutorului oferit de Asociatia Sfantul Ioan Botezatorul a Bisericii Ortodoxe Ruse, am putut furniza, pe parcursul ultimelor patru luni, alimente și medicamente pentru mai mult de 4.000 de persoane”, mai mentioneaza comunicatul, care se incheie printr-un apel la donatii, avand in vedere ca, “odată cu sosirea frigului, numărul solicitanților de ajutoare va crește”.

Din cauza instabilității internetului, date fiind bombardamentele, semnatarii scrisorii insista ca eventualele raspunsuri la apel sa fie transmise simultan pe trei adrese de e-mail: o.vitaliy74@mail.ru; o.alexander.m@mail.ru; portal.trezvenie@gmail.com.

Pe langa scrisoare, pe adresa redactiei noastre am primit si un mesaj video, pe care il puteti urmari in galeria media a articolului de fata.