Sfanta Parascheva – Iasi, 2014: sfintele moaste au fost scoase spre inchinare

În zorii zilei de vineri, 10 octombrie 2014, moaștele Sfintei Parascheva au fost scoase spre închinare pelerinilor prezenți la Iași, se arata intr-un raport al Patriarhiei Romane [https://www.patriarhia.ro] .

Ieri dimineața, moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, dar și racla cu moaștele mai multor sfinți, aflată în Catedrala mitropolitană, au fost purtate în procesiune pe străzile din jurul locașului de cult, fiind așezate apoi spre închinare într-un baldachin amenajat pe platoul din fața căminului preoțesc „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”.

În procesiune a fost purtată și o icoană a Sfântului Constantin Brâncoveanu, cu părticele din moaștele voievodului martir, dăruită de Preafericitul Părinte Patriarh Daniel.

Aseara, începând cu ora 19.00, a avut loc procesiunea cu moaştele Sfintei Cuvioase Parascheva, pe următorul traseu: Ieșirea cu sfintele moaștele ale Cuv. Parascheva prin poarta de lângă Casa Nicodim. S-a mers pe strada I. C. Brătianu până la intersecția cu strada Cuza Vodă (Clădirea Operei). Pelerinajul a continuat pe strada Cuza-Vodă până la intersecția cu strada Armeană. Apoi s-a coborat pe aceeași stradă spre Biserica Sf. Sava unde s-a facut prima oprire.

În continuare, s-a mers pe strada Costache Negri până în dreptul Mănăstirii Sf. Trei Ierarhi, unde a avut loc ultima oprire. S-a rostit și aici o ectenie întreit scurtă și s-a continuat pelerinajul spre Catedrala Mitropolitană, prin Bulevardul Ștefan cel Mare și Sfânt. Intrarea în curtea Catedralei Mitropolitane s-a facut prin poarta principală, s-a trecut prin fața Catedralei Mitropolitane și apoi sfintele moaște au fost reașezate in baldachin în fața Căminului preoțesc „Sf. M. Mc. Gheorghe”, se mai arata in raportul Patriarhiei Romane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.