Ritm alert: extinderea Facultatii de Teologie Ortodoxa din Bucuresti

“Lucrările de extindere a Facultății de Teologie Ortodoxă din București, demarate la sfârșitul anului trecut, continuă, în această perioadă, într-un ritm alert. Instituția de învățământ va dispune, în curând, de spații noi de studiu și cercetare, dotate modern, amenajate pe latura sudică, la nivelul al doilea”, conform unui raport publicat de centrul de presa al Patriarhiei Romane [https://www.basilica.ro] . Proiectul este susținut financiar de Ministerul Educației Naționale și de Universitatea București.

Conform raportului Patriarhiei, lucrările care se desfășoară la facultate în această perioadă nu afectează activitatea zilnică a studenților și a cadrelor didactice.

Extinderea pe verticala a inceput in luna noiembrie 2013, si urmareste asigurarea unor noi sali pentru departamente, şcoala doctorală, asociaţia studenţilor ortodocşi.

Facultatea de Teologie Ortodoxă din București şi-a deschis porţile pe 16 noiembrie 1881. Amplasată în centrul Bucureştiului, nu departe de Patriarhia Română, instituția este unul dintre cele mai vechi şi mai importante repere ale învăţământului universitar românesc, mai informeaza raportul.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.