Propunere de canonizare a Generalului Ilya Tatischev, apropiat al Familiei Țarului Sfânt Nicolae al II-lea

În Ekaterinburg, a fost separat de Familia Regală și închis. La 10 iunie 1918, el a suferit un sfârșit martiric din mâna bolșevicilor, împreună cu Prințul Vasili Dolgorukov. El a fost înmormântat în cimitirul Mănăstirii Novo-Tikhvin, deși mormântul său nu s-a păstrat, întrucât cimitirul a fost distrus în perioada sovietică.

Este vorba despre Generalul Ilya Tatischev. Era un bărbat neobișnuit de nobil și profund evlavios. De exemplu, știa întreaga Evanghelie din inimă, relatează Eparhia de Ekaterinburg. El l-a slujit în mod dezinteresat pe Țarul sfânt Nicolae al II-lea timp de mulți ani, iar în 1917, l-a urmat în mod voluntar în exil la Tobolsk.

Acum, maicile mânăstirii Sfântul Alexander Nevsky Novo-Tikhvin, din Ekaterinburg, au început să adune dovezi de minuni săvârșite, pentru o posibilă canonizare a generalului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.