Ziua de naștere a Țareviciului Mucenic Sfânt Alexei, sărbătorită în Ekaterinburg

Pe 12 august 2020, în ziua de naștere a Țareviciului Mucenic Alexei Romanov, în Ekaterinburg au fost oficiate slujbe și organizate mai multe evenimente festive. Moștenitorul s-a născut pe 12 august 1904, în Peterhof, din Țarul Nicolae al II-lea și Împărăteasa Alexandra, care se rugaseră cu fervoare lui Dumnezeu să-i binecuvânteze cu un fiu.

Sfântul Alexei și familia sa regală au fost martirizați brutal în iulie 1918 în Casa Ipatiev din Ekaterinburg, pe locul căreia astăzi se află Biserica de pe Sânge, a Tuturor Sfinților Rusiei. În cinstea zilei de naștere a Țareviciului, a fost oficiată o slujbă în încăperea regală din subsolul bisericii, unde a fost ridicat un altar pe locul exact al martiriului lor, relatează Eparhia de Ekaterinburg.

Capela Regală a fost construită la împlinirea a 100 de ani de la martiriul Familiei Regale din 1918 și a fost târnosită pe 12 decembrie în același an. O Sfântă Liturghie este oficiată aici săptămânal, în noaptea de marți spre miercuri, și o dată pe lună în noaptea de 16 spre 17.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.