(FOTO) Ctitoria Dlor. Nicolae Bormoiz si Gheorghe Ureche, sprijiniti de credinciosi si de protos. Iustin Parvu, si-a sarbatorit hramul

Hramul „Acoperamantul Maicii Domnului” la Manastirea Boia

„In iconografie, Acoperamantul are zugravit pe el trei stele, ele simbolizand pururea fecioria Maicii Domnului, care a fost si a ramas fecioara si dupa Nasterea Domnului Iisus Hristos. Acoperamantul ei are o deosebita importanta pentru toti crestinii, pentru ca toti avem nevoie de Pronia divina si de ajutorul Fecioarei Maria. Iar pentru rugaciunile si credinta noastra Maica Domnului ne acopere si ne apara cu Omoforul ei de puterea si ispitele celui rau, a spus Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul in cuvantul sau de invatatura rostit dupa Sfanta Liturghie, in ziua de cinstire a Acoperamantului Maicii Domnului – dupa cum informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Arhidiaconul Ioan Liviu Gaman, reprezentant relatii-media al Arhiepiscopiei Ramnicului.

©Redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO-CHristian


Ieri, 1 octombrie 2010, cand Biserica Ortodoxa cinsteste „Acoperamantul Maicii Domnului”, Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, a oficiat Sfanta Liturghie Arhiereasca Impreuna cu un sobor de preoti si diaconi la Manastirea Boia, din localitatea Caineni, judetul Valcea, care si-a serbat Hramul.

Sarbatoarea a Inceput In seara zilei de joi, 30 septembrie cu slujba de priveghere, iar astazi a continuat cu Acatistul "Acoperamantului Maicii Domnului" si cu Sfanta Liturghie.

La cinstirea hramului Manastirii Boia a luat parte si Parintele Arhimandrit Vartolomeu Androni, Exarhul manastirilor din Eparhia Ramnicului si Staretul Manastirii Cozia, Parintele Protosinghel Ioanichie Trifa, staretul Manastirii Turnu, preoti si credinciosi din parohiile vecine si pelerini din tara.

Manastirea Boia a fost ridicata de catre domnii Nicolae Boromiz si Gheorghe Ureche din satul Greblesti, cu sprijinul si la cererea credinciosilor din zona, alaturi de protosinghelul Iustin Parvu, staretul din prezent al Manastirii Petru Voda, judetul Neamt, cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului, In anul 2005.

Lacasuri Ortodoxe® este partener media al Arhiepiscopiei Ramnicului

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 37/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.