Întreaga Grecie, marcată de minunea eliberării de către Maica Domnului, a soldaților arestați în Turcia

După cinci luni de detenție nejustificată într-o închisoare turcească de maximă siguranță, doi soldați greci au fost eliberați pe 14 august, în ajunul Sărbătorii Adormirii Maicii Domnului. Mulți, inclusiv familiile soldaților și câțiva ierarhi ortodocși au lăudat eliberarea acestora, numind-o “minune a Maicii Domnului”.

“În ajunul Adormirii Maicii Domnului trăim o minune în care nu am încetat niciodată să credem, pentru nici un moment. Îi mulțumim din toată inima lui Dumnezeu, Maicii Domnului, conducerii politice și militare care nu au încetat, pentru niciun moment, să lupte în vederea întoarcerii lui Dimitris și Angelos”, a declarat Nikos Kouklatzis, tatăl lui Dimitris, potrivit Greek City Times.

“Mulțumim părinților din întreaga lume, care și-au alăturat rugăciunile lor alor noastre, în toate aceste luni, pentru întoarcerea copiilor noștri”, a adăugat el.

Ministerul de Externe al Greciei a emis o declarație, salutând eliberarea celor doi soldați greci, exprimând speranța că gestul de bunăvoință al Turciei va contribui la îmbunătățirea relațiilor dintre cele două țări.

Între timp, câțiva ierarhi ai lumii ortodoxe vorbitoare de limbă greacă și-au exprimat recunoștința, pentru Harul lui Dumnezeu și rugăciunile Maicii Domnului în acest caz.

După ce a aflat de eliberarea lor, în timpul Slujbei Vecerniei la Sărbătoarea Adormirii Maicii Domnului, Patriarhul Ecumenic Bartolomeu a declarat:

“Frații mei, se pare că Panagia (Maica Domnului), cu ocazia sărbătorii sale, a vrut să ne trimită un mare dar. Tocmai am fost informat că cei doi soldați care au fost deținuți timp de 5 luni în Adrianopole fără acuzații au fost eliberați”, raportează vimaorthodoxias.gr.

Preafericitul Părinte Patriarh al Alexandriei a transmis, de asemenea, mulțumiri din partea Cairo, conform Romfea. În special, el a spus: “Mulțumim Panagiei în seara asta. Astăzi, toți grecii sunt atât de fericiți, că fiii noștri au fost eliberați… Panagia are pe Iisus Hristos și pe cei binecuvântați în brațele sale, în seara asta”.

După cum a mai raportat vimaorthodoxias.org, Mitropolitul Paul de Sisanion și Siatista a precizat: “Nu printr-o tranzacție politică s-a realizat acest lucru. Situația este clară. Panagia a glăsuit în inima Președintelui turc”.

Traducere: Lăcașuri Ortodoxe, a unui raport publicat de Orthodox Christianity

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.