Noi amenintari la adresa Manastirii Decani din Kosovo

Deja de cateva luni, municipalitatea Dečani refuză în mod deschis să pună în aplicare decizia finală și obligatorie a Curții Constituționale din Kosovo, care, în iunie anul trecut, a confirmat drepturile de proprietate ce revin mănăstirii (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

Noi amenintari la adresa Manastirii Decani din KosovoConform unui comunicat emis in ultimele ore de Eparhia de Prizren, in loc sa respecte legea, un grup de naționaliști albanezi, de mai multe săptămâni, amenința în presa din Kosovo ca va demara o actiune de blocare a accesului in mănăstire.

Biserica Ortodoxă Sârbă salută comunicatul oficiului Uniunii Europene din Kosovo, care a solicitat pe 20 aprilie 2017 punerea în aplicare urgentă a deciziei hotărârii în favoarea mănăstirii, și a condamnat lansarea avertismentului privind blocarea manastirii și, de asemenea, celelate amenințări la adresa acestui lacas sfânt.

„Orice încercare de blocare a libererei circulatii si a accesului credincioșilor și turiștilor, vor fi un exemplu flagrant de încălcare a legii și un indicator al intoleranței religioase și etnice în această regiune, care a ramas neschimbată în ultimii 18 de ani.

Obstrucționarea deciziei Curții Constituționale a Kosovo și amenințarea cu folosirea violenței împotriva unui sit sfânt creștin și monument UNESCO, reprezinta o mare preocupare pentru toți locuitorii din Kosovo și Metohija și pune în pericol viitorul acestora”, se arata în comunicatul de presă emis de Secretariatul Eparhiei ortodoxe de Ras și Prizren a Bisericii Ortodoxe Sârbe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.