Presedintele Egiptului il viziteaza pe Papa ortodox-copt, in Catedrala Sfantul Marcu

Președintele interimar al Egiptului, Adli Mansour, l-a vizitat pe Papa ortodox-copt, in Catedrala Sfantul Marcu – scaunul papal din Cairo, in prima vizită de acest gen a unui lider egiptean, din ultimele decenii, conform radioului Vocea Rusiei.

Mansour s-a întâlnit cu Papa Tawadros al II-lea înainte de Crăciunul Ortodox Copt. Creștinii, care reprezinta aproximativ 10% din populația Egiptului de 85 de milioane de locuitori, s-au plâns de multe ori de discriminare din partea autorităților de stat.

Biserica a descris întâlnirea ca pe “o vizita purtatoare de dragoste, afecțiune și fraternitate”. “Suntem cu toții mulțumiți de vizita”, a declarat Arhiepiscopul Serghie Serghie, adjunct al Patriarhiei. Aparatorul drepturilor copților, Naguib Gabriel, a spus si el, pentru DPA, că vizita poartă un mesaj de încurajare pentru creștinii din Egipt.

Mansour a fost numit de către armata, in data de 3 iulie, după răsturnarea lui Mohammed Morsi, un islamist. Atacurile împotriva copților au crescut după ce islamiștii au venit la putere, după revolta din 2011 care l-a demis pe Hosni Mubarak (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe). După plecarea lui Morsi, zeci de biserici au fost arse și jefuite, în ceea ce părea a fi o pedeapsă pentru pozițiile politice ale creștinilor împotriva lui Morsi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.