Craciunul la Biserica Sfantul Sava, grav avariata in pogromul din martie

Credincioșii ortodocși din Kosovska Mitrovica au participat la Liturghia de Crăciun în Biserica Sfantul Sava, conform Tanjug, in cadrul unei vizite organizate, în partea de sud a orașului. Biserica Sfântul Sava a fost grav avariata în pogromul din martie, din Kosovo, în 2004, atunci când 35 de sfinte lacasuri ortodoxe au fost distruse și incendiate într-o singură noapte. Protopopul Pr. Stavrofor Milija Arsovic le-a cerut sârbilor să demonstreze unitate și a spus că sârbii doresc să fie uniți în jurul Bisericii și credinței lor. El și-a exprimat speranta ca Biserica Sfantul Sava va fi restaurata la starea de dinainte de 2004, iar cimitirul ortodox din sudul Mitrovica va fi protejat astfel incat sa nu mai fie profanat. “Vrem sa fie reconstruite casele parohiale, împreună cu bisericile, iar proprietatile confiscate în sudul Mitrovica sa fie returnate parohiilor. Noi nu cerem ceea ce nu ne aparține”, a spus Arsovic. Cei peste 100 de credincioși, în autobuze, au fost escortați de poliție în sudul orașului Mitrovica, unde au participat la slujba. Reprezentantul Oficiului guvernului sârb pentru Kosovo-Metohija, Zlata Radovanovic, le-a urat un Crăciun fericit credincioșilor ortodocși, în numele Oficiului.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.