Cum va fi impodobita Piata Sfantul Petru din Roma, de Craciun, in acest an

O scena napolitana a Nașterii Domnului și un pom de Craciun din Bavaria, Germania, vor decora Piața Sfantul Petru din Roma in acest an, conform unei dezvaluiri a Vaticanului.

Scena Nașterii Domnului este produsa în atelierul “Cantone & Costabile”, moștenitori și perpetuatori ai unei adevarate traditii in acest sens (foto), deveniti celebri în toată Europa, incepand din secolul al XVIII-lea.

Ca fond, scena va descrie un peisaj tipic din Campania, regiunea în care se află orașul Napoli, si va cuprinde 16 personaje îmbrăcate in stilul napolitan al secolului al XVIII-lea.

Personajele au o inaltime cuprinsa intre 30 de centimetri si 2 metri, a spus Vaticanul. Ele reflecta toate clasele sociale si toate etapele vieții, de la copilărie până la bătrânețe.

Vaticanul a declarat că, maine, pomul mare de Crăciun va ajunge si el în Piața Sfantul Petru, în acest an sosind din Bavaria, Germania. Cadou din partea comunității din Waldmuenchen, arborele masoara 25 de metri înălțime, cu un diametru de 98 de centimetri.

Ca și în anii precedenți, instalarea, decorarea și iluminarea bradului vor fi încredințate serviciilor tehnice ale Guvernoratului Statului Vatican.

Vaticanul a declarat că, dupa perioada sarbatorilor, lemnul trunchiului acestui copac va fi folosit la fabricarea de jucării și de obiecte mici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.