Rusia: Mitropolitii rapiti in Siria sunt inca in viata, conform Patriarhului Kirill

Patriarhul ortodox rus Kirill consideră că mitropoliții de Alep, rapiti in luna aprilie, sunt în viață, conform unui raport al agentiei EFE din Moscova.

“Exista martori indirecti care spun că sunt în viață, iar noi sperăm că este așa. Și, până la eliberarea lor, vom continua să lucram în liniște”, a spus Patriarhul, în timpul unei întâlniri cu responsabili ai creștinilor din Siria.

Patriarhul a intervenit pe langa Putin si Obama si, de asemenea, pe langa Primul-Ministru turc Erdogan, pentru ca acestia sa faca tot ceea ce le sta in putere.

Episcoul sirian ortodox Yohanna Ibrahim și cel grec-ortodox Boulos Yaziji au fost răpiți pe 22 aprilie, în Kafr Dael, lângă Alep, în nordul Siriei, în timp ce conduceau o actiune de mediere pentru eliberarea unor preoți rapiti. Șoferul lor a fost ucis (vezi ARHIVA).

Damascul i-a indicat ca responsabili pe islamiștii ceceni, asemenea Observatorului Sirian al Drepturilor Omului la Londra.

Mitropolitul Boulos Yaziji este fratele Patriarhului grec-ortodox al Antiohiei, Yuhanna X (Ioan al X-lea).

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.