publicat în: Arhivă

Muntele Sfantului Apostol Toma, din India, va avea o noua biserica ortodoxa

Credinciosii Bisericii Ortodoxe a Indiei (Malankara) se vor bucura, in curand, de finalizarea noii biserici ortodoxe de pe Muntele Sfantul Toma.

Construcția bisericii este, în prezent, în faza finală.

Pentru credincioșii Bisericii Ortodoxe Malankara din India, care sunt succesorii Sfantului Apostol Toma, fondator al Bisericii indiene, acest lucru va insemna realizarea unui vis indelungat.

Muntele Sfantul Toma este locul în care Apostolul a fost martirizat, trupul sau fiind inmormantat în Mylapore. Muntele Sfantul Toma sau Parangimalai este o movilă mica, situata în Chennai.

Noua biserica de pe muntele Sfantul Toma, după finalizare, va fi tarnosita de Moran Mar Baselios Marthoma Paulose al II-lea, Catolicos de Rasarit și Mitropolit de Malankara, fiind visul Dr. Yuhanon Mar Dioscoros, Mitropolit de Madras.

Biserica mai are in plan, de asemenea, achizitionarea unei parcele de teren in Mylapore, destinata construirii unei alte biserici. Mylapore dispune în prezent de Bazilica San Thome, care este un mare centru de pelerinaj pentru creștinii din India.