Biserica Sfanta Maria din Rashid, amenintata cu distrugerea, de catre un procuror si fiii sai

Ministerul de Interne Egipt Biserica Sfanta Maria din Rashid (Egipt), construita în secolul al IX-lea, este amenințată in prezent cu distrugerea. Mohammad Mostafa Kamel, procuror de pe langa Tribunalul Penal al Alexandriei, are intentia să distrugă Biserica Sfanta Maria, construită în secolul al IX-lea, care este situata în orașul egiptean Rashid, informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe, al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.
In aceste zile, el a intrat în clădire cu cei doi fii ai sai si cu alti cativa musulmani. Au început prin distrugerea altarului.

Din anul 2009, Kamel tot încearca să distruga clădirea, susținând ca este proprietatea sa, desi aceasta a fost vânduta Bisericii Copte, de catre un grec ortodox care a părăsit orașul.

Parintele Maxim, din Biserica Sfanta Maria, a declarat ca a fost nevoit sa alerge urgent la secția de poliție, impreuna cu parintele Luca Asaad și cu avocatul lor, pentru a obține ajutorul fortelor de ordine. La Poliție, procurorul și cei doi fii ai sai au amenințat insa că ii vor omora, atât pe preoți cat si pe avocatul acestora. Un raport al politiei a fost intocmit, vizavi de aceste amenințări, mai informeaza Lăcașuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.