2000 de credincioşi au venerat moaştele Sfântului Luca chirurgul, in Veria

Credinciosi la moastele Sf Luca Chirurgul Veria 2012 Sfantul Luca (Voino-Iasenetki, 1877-1961), care a fost una dintre figurile de frunte ale Bisericii Ruse contemporane – atât ca chirurg de rang înalt, cat si ca duhovnic si arhiepiscop în perioada sovietică – este in prezent foarte cinstit in Grecia.

Astfel, in data de 10 mai 2012, aproximativ 2000 de pelerini au venit din Larissa, cu episcopul lor, pentru a venera particele din moastele sfântului, care se află la Mănăstirea Maicii Domnului din Dovra, Veria, in nordul Greciei.

O biserică mare, în cinstea sfântului, se afla in preznet in construcţie, în incinta acestei mănăstiri, informeaza Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.