Primul pelerinaj al nevazatorilor si persoanelor cu deficiente de auz si de vorbire, in Ţara Sfântă

In data de 10 mai 2012, a ajuns în Ţara Sfântă un grup de pelerini, cu deficiente de auz, vorbire sau vaz, condus de Serge Sirotkin, diriginte al Societatii de sustinere sociala a nevazatorilor si a celor cu probleme de auz si vorbire, "Elvira", informeaza Serviciul de presa Lăcașuri Ortodoxe al Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe.

Preotul care a insotit grupul a fost Pr. Leo Arciakian, cleric al eparhiei de Moscova. Acest pelerinaj unic a fost organizat cu participarea Misiunii Bisericesti Ruse în Ierusalim.

In ziua de 11 mai, pelerinii, însoţiti de şeful adjunct al misiunii, stareţul Teofan, l-au vizitat pe Patriarhul Ierusalimului, Teofil al III-lea.

În discursul său, Patriarhul a declarat: "problema vremurilor noastre este ca, de multe ori, oamenii care vad trupeste sunt orbi spiritual…. De asemenea, exista si cei ai căror ochi spirituali sunt deschisi şi pot vedea cu seninatate foarte bine".

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.