Duminica, 13 septembrie, are loc Sfintirea Bisericii Sfantul Mucenic Corneliu Sutasul – Trifesti

Duminica, 13 septembrie 2009, in ziua de pomenire a Sf. Sfintit Mucenic Corneliu sutasul, IPS Andrei va sfinti noua biserica din localitatea Trifesti, unde este paroh parintele Sorin Trif, biserica ce isi va praznui si hramul.


Parohia Trifesti s-a infiintat la 1 septembrie 2008 si este formata din satele Darlesti, Trifesti si Petreasa, aflate la 30 de km de orasul Campeni, in Comuna Horea. infiintarea parohie s-a facut din dorinta enoriasilor din aceste sate de a ridica o biserica unde sa poata participa la sfintele slujbe.

in urma cu un an de zile – la 13 septembrie 2008 –, s-a pus piatra de temelie pentru aceasta noua biserica care are hramul Sf. Sfintit Mc. Corneliu Sutasul, pomenit de Biserica chiar in aceasta zi.

La un an de zile are loc sfintirea bisericii, care a fost ridicata din lemn si impodobita cu toate odoarele necesare sfintelor slujbe, mai putin pictura.

Programul slujbelor va incepe de sambata sera de la ora 19.00 cu Vecernia Mare cu Litia, iar duminica dimineata de la ora 7.30 Utrenia, 8.30 primirea ierarhului, 9.00 sfintirea bisericii, 10.00 Sfanta Liturghie.

Ierarhul va fi insotit de Parintele Andrei Barbu, exarhul manastirilor.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.