publicat în: Arhivă

Biserica Sfanta Ana din Targu Mures, la 10 ani de la sfintire. Cu aceasta ocazie, duminca va puteti inchina la o particica din lemnul Sfintei Cruci

Se implinesc 10 ani de cand inaltpreasfintitul Andrei al Alba Iuliei a sfintit Biserica Sf. Ana, situata pe Bd. Pandurilor nr. 69(colt cu str. Secerei). Acum a intrat in peisajul obisnuit al orasului, dar pana s-a ridicat, zvelta si frumoasa, a fost nevoie de multa truda asa cum spun si versurile Altarul ca sa fie,/ Si pietrele sa tie,/ Cer inima si viata/ Zidite-n temelie.

Biserica poarta hramurile inaltarea Sf. Cruci si Sf. Ana.


Duminica, 20 septembrie 2009, in Duminica dupa inaltarea Sf. Cruci, se va sarbatori hramul Bisericii. Cu aceasta ocazie va fi adusa spre inchinare o particica din lemnul Sf. Cruci pe care a fost rastignit Mantuitorul. Aceasta va fi adusa de catre Staretul Manastirii Lupsa (jud. Alba), Parintele Melhisedec Ungureanu.

Sf. Cruce va fi asezata spre inchinare incepand de sambata seara cand se va oficia o slujba de priveghere ce va cuprinde Vecernia mare cu Litia si Utrenia.

Duminica dimineata, 20 septembrie, incepand cu ora 9 se va oficia slujba Acatistului Sf. Cruci, iar de la ora 09. 45, Sf. Liturghie. La finalul Sf. Liturghii va fi prezentata Monografia ilustrata a bisericii Sf. Ana care cuprinde un scurt istoric in imagini, si o parte importanta din picturile murale realizate de pictorul Viorel Maxim.

Amintim faptul ca la Biserica inaltarii Sfintei Cruci din Targu-Mures este paroh Parintele Emil Maier, iar de anul trecut slujeste si Parintele Catalin Maier.