Hramul Bisericii Ortodoxe Romanesti Sf Ierarh Calinic de la Cernica si Sfantul Patrick din Cork, Irlanda

Hramul Bisericii Ortodoxe Romanesti „Sf Ierarh Calinic de la Cernica” si „Sfantul Patrick” din Cork, Irlanda

Parohia Ortodoxa Romaneasca „Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica” si „Sfantul Patrick” din Cork, Irlanda, si-a serbat in data de 18 martie 2010, hramul. Slujba Sfintei Liturghii a fost oficiata de Preasfintitul Parinte Marc Nemteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane a Europei Occidentale.


Mai multe detalii a oferit pentru TRINITAS TV, citat de Centrul de Presa al Patriarhiei Romane, parintele Viorel Hurjui de la Parohia Ortodoxa Romana din Cork, Irlanda:

„Parohia este situata in orasul Cork undeva in sudul Irlandei, la 300 de km de Dublin si am avut astazi bucuria de a-l avea prntre noi pe Preasfintitul Marc, Episcop Vicar al Mitropoliei noastre.

Deosebit a fost faptul ca am increstinat, primindu-l la Ortodoxie, pe un credincios convertit din alta credinta. Au fost prezenti romani veniti din toata Irlanda si, impreuna, ne-am aflat in rugaciune catre Sfantul Patrick, pe care il avem ocrotitor”.

Parohia Ortodoxa Romana „Sfantul Ierarh Calinic de la Cernica” si „Sfantul Patrick” din Cork a fost infiintata in 2006 si numara in prezent cateva sute de credinciosi.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.