Biserica Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş şi Sf. Nectarie din cadrul Schitului Sf Mc. Filofteia din Oradea

Piatra de temelie

În după-amiaza zilei de Duminică, 7 decembrie 2008, de prăznuirea Sfintei Muceniţe Filofteia de la Curtea de Argeş, Preasfinţitul Părinte Sofronie, Episcopul Oradiei, a oficiat slujba punerii pietrei de temelie pentru noua biserică cu hramurile ‘Sfânta Muceniţă Filofteia de la Curtea de Argeş’ şi ‘Sfântul Nectarie al Pentapolei’, din cadrul Schitului Sfânta Muceniţă Filofteia din Oradea, schit de monahii recent înfiinţat şi dependent de Mănăstirea Sfintei Cruci din Oradea.

Noul lăcaş de cult, ce se va construi dimpreună cu corpurile şi anexele noului aşezământ monahal, se află situat în apropierea şoselei de centură a municipiului Oradea, pe un teren ce a aparţinut Armatei Române şi care a fost donat în acest scop Mănăstirii Sfintei Cruci din Oradea.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.