publicat în: Arhivă

Particele din moastele Sfantului Apostol Andrei, daruite Mitropoliei Astana, de catre Papa

Ottavio Vannini- Hristos chemandu-i pe apostolii Petru si Andrei - dreapta Particele din moastele Sfantului Apostol Andrei, daruite Mitropoliei Astana, de catre Papa

Lacasuri Ortodoxe: din Astana
Moastele Sfantului Andrei, cel Intai chemat dintre Apostoli, vor fi aduse In Astana, la Catedrala Adormirii Maicii Domnului, pe 30 noiembrie 2010, informeaza Mitropolia Kazahstan a Bisericii Ortodoxe Ruse.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


Ottavio Vannini- Hristos chemandu-i pe apostolii Petru si Andrei - dreapta Acesta este un cadou din partea Papei Benedict al XVI-lea, pentru Mitropolia Kazahstan a Bisericii Ortodoxe Ruse.

Delegatia Bisericii Romano-Catolice este condusa de Tarcisio Bertone, cardinal secretar de stat. La ceremonie vor fi prezenti secretarul actual pentru Relatiile cu statele din Curia Romana, Dominique Mamberti, Nuntiul Apostolic In Kazahstan, Arhiepiscopul Miguel Maury Buendía, episcopi catolici si Mitropolitul Alexandru, seful Mitropoliei.

Istoria spune ca Sfantul Apostol Andrei a predicat In multe tari din est, prin Asia Mica, pe coasta Marii Negre si mergand pana la Nipru pe dealurile unde se afla astazi Kievul.

Ordinul Sfantului Andrei cel Intai chemat a fost cel mai Inalt ordin al Federatiei Ruse, Incepand din 2 iulie 1998.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010