Premierul rus Vladimir Putin s-a inchinat la sfinteniile Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei (ROCOR) – Icoana Maicii lui Dumnezeu din Kursk

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Premierul rus Vladimir Putin s-a inchinat la sfinteniile Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei (ROCOR) – Icoana Maicii lui Dumnezeu din Kursk.

Icoana a fost adusa la 12 septembrie in Rusia, pentru inchinare. Acesta a ramas in Catedrala Mantuitorului Hristos pana ieri, miercuri 24 septembrie 2009, dupa care Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii a luat Icoana la Kursk, primul sau loc de provenienta.


Cand Putin a intrat in catedrala, reprezentantii Bisericii Ortodoxe Ruse din afara Rusiei au cantat troparul. Putin a sarutat icoana si s-a dus langa reprezentantii Bisericii Ruse din strainatate.

Dupa saluturi, primul-ministru a reamintit ca o parte dintre reprezentantii ROCOR prezenti in catedrala au participat la uniunea dintre Biserica Ortodoxa Rusa din Rusia si Biserica Ortodoxa Rusa din afara Rusiei.

"A fost decizia corecta, si aceasta vizita este cea mai buna dovada. Vroiam sa va urez bun venit pentru calitatea de invitati, dar apoi mi-am dat seama ca greseam. Sunteti acasa", a spus Putin.

in raspuns, Mitropolitul Ilarion, primul ierarh din ROCOR, i-a multumit lui Putin pentru "sprijin in organizarea sosirii acestei icoane in Rusia."

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.