No comment: Pe reprezentantii Mitropoliei Moldovei, satenii i-au inchis in Altar iar jandarmeria i-a salvat

Conflict in Biserica, la Mitoc – Botosani

Olivian Chistol, este un preot care, de un sfert de secol, a slujit satul Mitoc, din Botosani, devenit dealtfel foarte iubit de sateni, ca bun gospodar si credincios.


De curand, o decizie neasteptata, desi justificata drept „transfer la cerere", i-a facut pe localnici sa-i inchida in Altarul Bisericii pe reprezentantii Mitropoliei Moldovei si Bucovinei, sositi cu misiunea de a-l inlocui pe parinte. Prin urmare, ieri (13 ianuarie 2009), la ore la care prin alte parti are loc slujba vecerniei , jandarmeria a trebuit sa intervina in sensul aplanarii conflictului.

Satenii insista ca parintele sa ramana in localitate pana la pensionare, mai ales ca nu i se imputa absolut nimic acestuia, sustinand ca transferul este la cerere, desi parintele neaga acest lucru, acum, exact in momentul in care pictura a fost terminata, deci mai ales, nu se cade ca altcineva sa vina si sa se foloseasca de rezultatele acestei munci sustinute, cu destule greutati.

Parintele, mutat acum in satul Ichimeni, neaga cererea de transfer si sustine ca interese obscure au dus la aceasta transferare, pe motiv ca s-a ajuns ca posturile sa fie oferite contra-cost.

Reamintim ca, din 2008, noul Mitropolit al Moldovei este IPS Teofan Savu.

KSLCatalin

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.