publicat în: Arhivă

No comment: Arhiepiscopia de Alba Iulia, impiedicata sa construiasca o biserica

… sau, despre cum incearca minoritatile

(fie religioase sau atee, fie etnice) sa devina majoritare.

Mai intai, despre ridicarea Bisericii ortodoxe din Miercurea Nirajului, judetul Mures

"Comunitatea Ortodoxa din Miercurea Nirajului, pe terenul ce-l poseda in mijlocul orasului, conform unor hotarari judecatoresti definitive, doreste sa construiasca o mica biserica. Tinem sa precizam ca aceasta actiune n-are nici conotatie etnica si nici politica. Daca nu se stie, spunem noi: in Budapesta, exista in zona centrala o biserica ortodoxa maghiara.


O biserica in care este proslavit Hristos – Domnul Pacii, nu poate aduce invrajbire etnica ci, dimpotriva, armonie si iubire.

intr-o lume in care am scapat de comunism, cand nu puteam construi biserici in orase, ne mira inversunarea organelor locale care vor sa ne impiedice sa construim o biserica pe proprietatea noastra.

Speram ca luciditatea si bunul simt sa biruie. Dumnezeu ne va ajuta sa construim aceasta biserica, in care intentionam sa ne rugam si in limba maghiara, pentru ca Dumnezeu n-are nationalitate si este Parintele nostru, al tuturor. " (din comunicatul Arhiepiscopiei)

Intre timp, preotul Ioan Dorin Sandor se vede nevoit sa conteste o amenda de 1000 lei pentru punerea unei pietre de temelie si a unei Sfinte Cruci, in locul cu pricina.

Dar, nu numai atat! O declaratie socanta, care demonstreaza faptul ca de fapt administratia locala nu doreste aceasta biserica si ea insasi intretine acest conflict ne-a parvenit prin sistemul de informarea Mediafax.

(…) presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat vineri, ingrijorat (…):
"La Miercurea Nirajului se tensioneazã deja atmosfera din cauza incercãrii
nechibzuite a Bisericii Ortodoxe Romane de a construi o bisericã intr-un parc in centru, in loc sã-i caute o altã locatie potrivitã pentru o bisericã".

KSLCatalin