Tot despre veridicitate: Comunicat de presa – Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia

in urma aparitiei publice a Comunicatului Parintelui Iustin Parvu, de la Manastirea Petru Voda, aparut cu denumirea oficiala: „Este vremea muceniciei! Luptati pana la capat! Nu va temeti”, pe data de 14 ianuarie 2009, care face referire directa la introducerea noilor acte cu insertii biometrice si la lupta impotriva acceptarii lor, precum si a raspunsului Parintelui Arsenie Papacioc de la Techirghiol cu privire la agitatia provocata de acest comunicat in lumea ortodoxa romaneasca, Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia, aduce la cunostinta credinciosilor de buna intentie ca numele Parintelui Rafail Noica a fost introdus abuziv si fara acordul sau in aceasta disputa.

Vehicularea numelui sfintiei sale in toata diversiunea duhovniceasca produsa, cu intentii bune sau ascunse, nu suntem in masura a judeca gandurile oamenilor, este un act necrestin si neduhovnicesc.

Parintele Rafail neaga orice implicare si orice afiliere la vreuna din ideile speculate in scris ori verbal care privesc aceasta situatie.

Toate scrierile si traducerile Parintelui Rafail Noica sunt afiliate drepturilor de publicare ale Editurii Reintregirea, patronata de Arhiepiscopia Ortodoxa Romana de Alba Iulia, si orice citare, preluare sau tiparire a cuvintelor sale se face doar cu acordul scris al sfintiei sale si al Editurii.

Biroul de presa al Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane de Alba Iulia