De unde se vede lipsa vreunei legaturi reale cu Sfantul Valentin (atat de des amintit): Mexico a batut recordul pe care-l detinea Londra, la saruturi, de “ziua indragostitilor”

Mexico a batut sambata, in ziua indragostitilor, "recordul mondial la sarutat" detinut de Londra, cu mai mult de 40.000 de oersoane care s-au imbratisat simultan in piata centrala din capitala.

Londra inregistrase un record de 32.000 de oameni.


"Existau 42.225 de oameni la fata locului, dar, nu toti au participat la inregistrare. Participantii sunt numai 39.897, si este noul record inregistrat al persoanelor care s-au sarutat simultan in Mexico", a anuntat responsabilul pentru Guinness Book of Records al Americii, Carlos Martinez.

Primarul din Mexico City, care a ales de capatai sloganul "Besame mucho", titlul unui celebru slagar compus in 1940 de catre cantareata mexicana Consuelo Velazquez, a urmarit inregistrarea unui record ca semn al "dragostei fara violenta".

Mai multe grupuri militante au anuntat ca vor participa la condamnarea violentei in Mexic, unde mai mult de 5300 de decese violente au fost cauzate, in 2008, de activitatile infractionale ale cartelurilor de droguri.

Acest "Record al saruturilor" este, de asemenea, un raspuns destinat primarului Guanajuato, din centrul Mexicului, care a vrut sa interzica, in ianuarie sarutatul in public, in oras.

Imensul sarut colectiv "trimite un semnal in intreaga lume, din care sa se inteleaga ca Mexico City respecta toate libertatile", a declarat ministrul Turismului din Districtul federal, Alejandro Rojas Díaz.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.