Icoana cu Chipul Maicii Domnului Kurskaia – Korennaia la Moscova. Propunere: ziua Victoriei de la Kulikovo – sarbatoare de Stat

Intaistatatorul Bisericii Ortodoxe de peste hotare, Mitropolitul Ilarion, a venit In aceasta sambata la Moscova, aducand cu el cea mai importanta Sfintenie a rusilor din afara tarii – Icoana cu Chipul Maicii Domnului „Kurskaia – Korennaia".

Pe parcursul a 10 zile, icoana se va afla In Biserica „Hristos Mantuitorul", unde i se vor putea Inchina crestinii ortodocsi.


La 23 septembrie, Patriarhul Moscovei si al Intregii Rusii, Kiril, va duce icoana In pustia Kurskaya-Korennaya, acolo de unde provine aceasta.

Aducerea icoanei In Rusia coincide cu ceremoniile anuale organizate cu prilejul aniversarii bataliei de la Kulikovo, festivitate ce va avea loc la 21 septembrie – In ziua praznuirii Nasterii Maicii Domnului (c.Iul.).

Raspunzand pe aeroport la Intrebarile jurnalistilor, Mitropolitului Ilarion a sustinut ideea conferirii statutului de sarbatoare de stat, zilei celebrarii Victoriei de la Kulikovo. Anterior, aceasta idee a fost sustinuta de-a lungul mai multor ani de catre reprezentantii societatii ortodoxe, subliniindu-se, ca datorita victoriei de la Kulikovo, Rusia a devenit un stat independent.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.