Pentru prima data, Lumina Sfanta de la Ierusalim ajunge in Arhiepiscopia Ramnicului

Lumina Sfanta de la Ierusalim, adusa credinciosilor ortodocsi din Arhiepiscopia Ramnicului

Lumina Sfanta care se aprinde In fiecare an, de Paste, la Mormantul Domnului nostru Iisus Hristos de la Ierusalim, va fi adusa, sambata seara, In tara, cu un avion special, de o delegatie a Patriarhiei Romane, condusa de Episcopul Vicar al Arhiepiscopiei Bucurestilor, Preasfintitul Parinte Varsanufie Prahoveanul.


Pentru prima data, anul acesta Sfanta Lumina va fi adusa si In Arhiepiscopia Ramnicului spre binecuvantarea si bucuria sufleteasca a credinciosilor valceni.
Lumina Sfanta va fi oferita In deschiderea slujbei de Inviere, la ora 24,00, de catre Inaltpreasfintitul Parinte Gherasim, Arhiepiscopul Ramnicului clerului si credinciosilor prezenti la Catedrala Arhiepiscopala “Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

Sfanta Lumina va fi trimisa si la protoieriile din Arhiepiscopia Ramnicului, Dragasani si Horezu precum si la manastirile Cozia, Hurezi, Bistrita, Dintr-un Lemn si la bisericile din Baile Govora, Baile Olanesti, Brezoi, Calimanesti si Racovita.
Din partea Arhiepiscopiei Ramnicului vor fi delegati doi preoti vor primi Lumina Sfanta de la Ierusalim la Aeroportul International Henri Coanda, In seara zilei de 3 aprilie, In jurul orelor 19.00, de la delegatia a Patriarhiei Romane.

In acest an, este pentru a doua oara cand Patriarhia aduce Lumina Sfanta de la Ierusalim credinciosilor romani. In 2009, delegatia a fost Intampinata de aproximativ 100 de preoti de la arhiepiscopiile din tara, care si-au aprins candelele, pentru a Imparti, la miezul noptii, focul sacru tuturor credinciosilor.

Lumina Sfanta este considerata un miracol al Ortodoxiei, care se Intampla In fiecare an, de Paste, la Ierusalim, cand, In timpul Vecerniei Mari din Sambata Mare, Intre orele 12,30 si 14,30, deasupra Sfantului Mormant se coboara Sfanta Lumina ca un foc, care In primele minute nu arde.

Evenimentul face parte din seria manifestarilor din 2010, proclamat de catre Sfantul Sinod ca Anul omagial al Crezului ortodox si al Autocefaliei romanesti.

pentru Lacasuri Ortodoxe, Arhidiacon Ioan Liviu Gaman

©redactare Teo-Christian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 11/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.