Incendieri de biserici in Tara Sfanta: un rabin ii invata pe studenti ca locurile idolatre trebuie distruse

Pentru discursul sau plin de ură, Rabinul Bentzi Gopstein (foto), liderul gruparii “Lehava”, una dintre mișcările cele mai extremiste ale evreilor, va fi actionat in justitie. Confruntându-se cu escaladarea violenței în ultimele săptămâni și tinand cont de promisiunile guvernului Netanyahu, șefii Bisericilor Catolice din Ierusalim vor apela la caile legale. Intr-un apel, ei au cerut sa fie judecati, nu doar cei care au incendiat biserici și moschei (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe), ci si cei care, prin predici, ii încurajeaza pe tineri să efectueze astfel de acte violente.

La baza inițiativei, sta un incident care a avut loc cu câteva zile în urmă, în Ierusalim, cand, la o masă rotundă ce a avut loc în fața mai multor studenți ai unei scoli rabinice, Rabinul Gopstein a aprobat in mod clar incendierile.

Întrebat despre poziția sa cu privire la “bisericile incendiate în Țara lui Israel”, Gopstein a răspuns:

“A stabilit, sau nu, Maimonide [mare filozof evreu din secolul al XII-lea, considerat un punct de referință în interpretarea Torah] faptul că locurile idolatre ar trebui să fie distruse? Acestea trebuie să fie distruse, este atât de simplu. Ce nedumeriri sa mai existe?”

Cand moderatorul l-a avertizat, subliniind că masa rotundă a fost filmata și, prin urmare, ar putea fi arestat pentru aceste pretenții, liderul Lehava a răspuns:

“Asta ma priveste cel mai puțin. În numele adevărului, sunt dispus să rămân în închisoare chiar si cincizeci de ani”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.