Sfantul Mardarie din Libertyville – un nou sfant in calendarul ortodox

Membrii Sinodului ierarhilor Bisericii Ortodoxe Sârbe au anunțat canonizarea unui episcop care a slujit în America de Nord: Episcopul Mardarie (Uskokovici).

Acesta a fost recunoscut, alaturi de Arhimandritul Sebastian din America (un alt sfant canonizat cu aceeasi ocazie – vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe) ca “predicator al Evangheliei, slujitor al lui Dumnezeu și inspirator al multor misionari”, pentru munca sa pastorala in America și in patria sa.

Canonizarea a venit ca răspuns la o recomandare a Consiliului Episcopal al Bisericii Ortodoxe Sârbe din America de Nord și de Sud.

Sfântul Mardarie de Libertyville, fost Episcop de America si Canada, va fi cinstit in mod special, conform calendarelor, pe data de 29 noiembrie / 12 decembrie (dupa calendarul vechi).

Acesta s-a mutat la Domnul pe data de 12 decembrie 1935, la vârsta de 46 ani. El a fost îngropat la Mănăstirea Sfantul Sava din Libertyville.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.